Maria och barnen sommaren 2009
 

OM OSS
Vår familj består av Maria och Stefan och barnen Benjamin, Elin, Robin och Josefin. Vi bor i Härryda väldigt nära Landvetter flygplats. Vi har en medelstor uppfödning av perser och exoter i olka silverfärger.

Vi tillbringar mycket tid med våra katter och försöker att tillgodose varje katts behov i form av mat, lek och kel. Varje katt får sin beskärda del av vår uppmärksamhet och tillsammans har vi en väldigt mysig tillvaro, men det viktigaste för oss är att våra katter mår bra.

HISTORIA
S* Bergudden's är ett katteri som Maria startade under våren 2001 i samband med att den första kullen föddes. I början fanns inte någon direkt grundtanke med avel, men i dagsläget är det silver som är den önskade färgen.

MÅL
Vårt mål är att föda upp sunda och rastypiska silverkatter, med ett bra temperament. Vårt mål för framtiden är att också få fram sköldpaddsfärgade, blå, creme och röda shaded silver och chinchilla. Vi använder bara PKD fria avelsdjur. Vi har tillstånd av Länstyrelsen att föda upp katter.

KATTERIET
Vi bor i en souterrängvilla och katterna huserer på bottenvåningen. Där har vi bland annat kontor och gillestuga men också några specialinredda utrymmen för honor med kattungar som behöver lugn och ro. Våra katter har möjlighet att vara utomhus året runt i vår 24 kvadratmeter stora katthage.

Klicka här för att se bilder...

Katterna här i hushållet äter mestadels torrfoder/blötfoder från Royal Canin. Blötmat från andra fabrikat förekommer. Andra godsaker som bjuds på är Nutrical och Vitakrafts olika pastor.

För att få sociala och nyfikna kattungar lyfter, klappar och borstar vi dem redan i tidig ålder för att vänja dem vid att bli hanterade.

När kattungar levereras vill vi ha fortlöpande kontakt med köparna för att veta hur kattungen utvecklas och hur han/hon har det. Vi tar tacksamt emot kort på kattungarna som flyttat för att följa deras utveckling, och sätta in här på hemsidan.

Vi försöker att besöka några utställningar per år för att få kommenterar på katterna men också för att inhämta kunskap och träffa andra likasinnade.

 
 

Sessans kull 2002 föds.